”Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră”, organizat de AJOFM Bihor, premieră pentru România

Agenția pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Bihor (A.J.O.F.M.) a organizat, în premieră, în perioada 23-24 octombrie 2019, ”Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră”, un eveniment de anvergură menit a sprijini elevii de gimnaziu și de liceu în vederea orientării lor profesionale și încadrării pe piața muncii.

La eveniment au fost prezente 65 de firme și furnizori de formare profesională, 22 unități de învățământ pre-universitar, cinci universități și șapte instituții publice. Au fost peste 6.500 de vizitatori, din care peste 2.500 elevi de clasa a VIII-a, ceea ce constituie o reușită demnă de remarcat pentru această primă ediție a evenimentului. În acest sens, dorim să mulțumim Inspectoratului Școlar Județean pentru sprijinul și susținerea pe care ne-au acordat-o în organizarea târgului. Prin ghidarea celor 160 de grupuri de elevi și vizitatori, au fost înregistrate peste 6.000 de interacțiuni la standurile expozanților. Ne bucură faptul că 216 de persoane au fost deja selectate pentru un interviu sau angajare.

”Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” a fost un eveniment organizat în cadrul proiectului ”Rețea transfrontalieră pentru sprijinirea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniță – ROHU 331 CAREER”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Ungaria.

Organizațiile implicate în implementarea proiectului sunt Societatea de Binefacere ”Don Orione” Oradea (lider proiect), Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Camera de Comerț și Industrie a Județului Békés, Prefectura Békés și Fundația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din județul Békés.

Distribuie informația
Alte știri