Via Transilvanica, deschisă oficial. Se vrea un fel de Camino de România

Via Transilvanica, traseul turistic unic în România, a fost deschis sâmbătă, la Alba Iulia. Iniţiatorii proiectului sunt fraţii Alin şi Tiberiu Uşeriu şi Asociaţia Tășuleasa. Odată lansat, România se înscrie în rândul țărilor cu trasee celebre ce generează milioane de turiști anual.

Drumul iniţiatic, lung de 1400 de km. traversează 107 oraşe şi sate pe un traseu încărcat de istorie, cultură şi tradiţii. Via Transilvanica străbate România în diagonală, de la Putna până la Drobeta-Turnu Severin şi a fost inaugurată în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Traseul va putea fi parcurs doar pe jos sau cu bicicleta şi poate deveni un fel de Camino de România, după modelul Camino de Santiago – una dintre cele mai cunoscute rute parcurse în fiecare an de pelerini din toată lumea.

Trecerile de drumeţi (pietoni) sunt semnalizate cu tăbliţe specifice, la fel ca avertismentele întâlnite pe traseu. La fiecare kilometru, o bornă kilometrică din andezit, cu logo-ul VT şi o sculptură (realizate de sculptori studenţi) arată kilometrul şi faptul că drumeţul se află pe drumul cel bun.

Distribuie informația
Alte știri