Vino la control gratuit! Caravana „Nu am făcut destul” ajunge în Bihor

În octombrie, luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer face, pentru al șaselea an la rând, 1.000 de testări gratuite pentru femeile din mediul rural.

„Medici şi studenţi la Medicină care vor oferi consultaţii şi informaţii în 14 sate. Pe lângă testările pentru cancerul de sân (examinare clinică, ecografie mamară, mamografie), medicii şi studenţii voluntari fac analize pentru inimă (tensiune, puls, EKG), controale ale aluniţelor suspecte, spirometrii pentru a verifica funcţia plămânilor, asigură calcularea indicelui de masă corporală (pentru gradul de obezitate) şi fac teste pentru diabet (măsurarea glicemiei)”, se arată într-un comunicat de presă.

Caravana „Nu am făcut destul 2019” va ajunge pe 26 octombrie la Brusturi, pe 27 octombrie – Telechiu, pe 2 noiembrie la Ghiorac, 3 noiembrie – Dobreşti; 9 noiembrie – Hinchiriş si in 10 noiembrie – Coleşti, toate din judeţul Bihor. Consultațiile se fac între orele 10.00 – 18.00, iar medicii își propun să testeze 100 de persoane din fiecare localitate.

Din 2014, de la prima ediţie a campaniei, caravana a trecut prin 25 de judeţe. Au fost implicaţi peste 250 de voluntari şi au fost testate 5.408 de persoane din mediul rural.

Distribuie informația
Alte știri