Ziua Veteranilor, marcată miercuri, 24 aprilie, la Oradea

La Oradea, Ziua Veteranilor a fost marcată miercuri, 24 aprilie 2019, ora 10:00, printr-o ceremonie militară în Cimitirul Municipal “Rulikowski” din Oradea, la Momumentul eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Monidal. Slujba religioasă va fi oficiata pe 30 mai, cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării.

Alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului au fost rostite de Ioan Mihaiu, prefect al Județului Bihor, precum si de gl.bg.(r) conf.univ.dr. Vasile Creț.

„Astăzi este o zi cu o puternică încărcătură emoțională in care îi omagiem pe cei pentru care apărarea ţării a fost crezul suprem, respectându-și legământul față de patrie. Napoleon Bonaparte spunea că dragostea de patrie este cea dintâi religie a curajului și al devotamentului, dar și al onorului militar, valori pe care le-au adus cu ei de pe câmpul de luptă sau din viața militară”, prefectul de Bihor.

Ceremonialul s-a încheiat cu festivitatea de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul eroilor români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial