15 restaurante din România participă la cel mai mare eveniment de gastronomie franceză din lume. Unul e din Oradea

Un număr de 15 restaurante de top din România vor participa la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume, Goût de France/ Good France, lansată oficial de ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, săptămâna aceasta, la Paris, conform mediafax.ro. 11 sunt din Bucureşti, două din Cluj-Napoca şi câte unul din Timişoara, şi Oradea.

MEATic a fost deschis in mai 2017 de Adrian Hădean. La inaugurarea restaurantului din Oradea, vedeta media spunea că „localul va fi un dialog intre mine si client. In fiecare esti zi esti alt om asa că nu văd de ce ar trebui să tin cu dintii de o retetă”. “MEATic” are la bază un concept care reunește carnea gătită încet în slowcooker sau pe grătar și pizza artizanală, din aluat cu maia, maturat lent.

Restaurantul din Oradea se alătură astfel unui număr impresionant de astfel de localuri – cinci mii – din 150 de ţări de pe cele cinci continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată – 21 martie. Ediţia din acest an va onora tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.

Distribuie informația
Alte știri