Ciolos : „Am simtit la Bihor o asteptare foarte mare a oamenilor pentru o alternativa politica.VIDEO

Liderii  Alianței 2020 USR PLUS au ajuns, miercuri, in Bihor,  in cadrul turneul prin țară și diaspora pentru alegerile europarlamentare.  In cursul diminetii, co-președinții Alianței Dacian Cioloș și Dan Barna au sustinut o conferinta de presa, alături de candidații de pe lista
comună Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Vlad Botoș, Ramona Strugariu, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Oana Țoiu, George Țăranu, Adriana Cristian, Alexandru Vărzaru.

Venim in fata oradenilor nu doar cu o lista, e cea mai buna lista de candidati pe care o prezinta un partid politic daca tinem cont de competentele oamenilor pe care ii propunem. Dar, pe langa lista, va prezentam si un program electoral in care am adunat obiectivele fixate pentru Parlamentul  European, obiective care tin in primul rand de interesele romanilor in UE, inclusiv pentru romanii care traiesc in alte state. Vrem sa le spunem nu doar ca ii asteptam acasa ci ca vor avea tot sprijinul nostru indiferent unde au ales sa traiasca. Ceea ce vrem sa facem in PE este strans legat insa si de obiectivele pe care le avem pentru  viitorii nostri alesi locali si parlamentari, a declarat Dacian Cioloș.


Peste 13 mii de bihoreni au semnat pentru candidatura USR la europarlamentare ceea ce l-a facut pe fostul premier sa concluzioneze ca in Bihor exista o asteptare foarte mare a oamenilor pentru o alternativa politica. Concluzia a fost intarita si de presedintele USR, Dan Barna, care a reamintit numarul mare de semnaturi provenite din Oradea in cadrul campaniei „Fara penali in functii publice”.


Dincolo de mesajele de curtoazie politica adresate alegatorilor din Bihor, liderii si candidatii USR PLUS si-au prezentat principalele obiective pentru alegerile europarlamentare. Alegatorii vor gasi  in program propuneri legate de mentinerea unei alocari bugetare importante pentru Romania din fondurile europene.

Avem nevoie de aceste fonduri pentru investitii care sa creeze locuri de munca pentru ca de acolo vine prosperitatea, nu din sinecuri si pensii sustinute din imprumuturi. Salariile si pensiile trebuie sustinute din producte romaneasca, a argumentat Dacian Ciolos

Programul USR PLUS contine si  obiective pentru sanatate, sectorul educatiei prin intarirea sistemului de invatamant profesional si  extinderea programului de burse Erasmus, pentru  agricultura se prevede mentinerea subventiilor si tintirea  cu precadere catre fermierii mici si mijlocii  dar si masuri pentru dezvoltarea infrastructurii

Toate masurile  vor fi prezentate astazi simpatizantilor Aliantei 2020 USR PLUS, in strada intre 16:15 – 17:15 pe Calea Republicii dar si la intalnirea cu cetatenii de la ora 17.30 la Filarmonica de Stat.

 

Distribuie informația
Alte știri